Wat wij doen

Wij houden ons bezig met verschillende projecten die van maatschappelijk nut zijn. We helpen mensen om hun persoonlijke talenten in te zetten en om gewenste vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook zetten we ons in voor het milieu door van afval nieuwe producten te maken. Enkele voorbeelden van projecten die wij gestart zijn:
  • Het verwerken van pallets tot meubels
  • Unieke trouwringen maken van hout
  • Opknappen van oude meubels
  • Met jongeren met autisme sleutelen aan brommers

De Vriendenkantine

Hier wordt professioneel, lekker en gezond eten en drinken aangeboden. Met een menukaart die je verwacht in een chique restaurant.

Visie van De Vriendenkantine

Wij zijn een ambitieuze instelling die werkt met een combinatie van professionele koks, vrijwilligers en jongeren met een beperking. Het belangrijkste doel is mensen met een beperking de kans te geven om zichzelf te bewijzen en te kunnen werken tegen een vergoeding.

Iets teruggeven aan de samenleving

In de samenleving van nu komt het maar al te vaak voor dat we lange dagen moeten werken en dat we geen tijd meer hebben om een gezonde maaltijd voor onszelf (en gezin) te kunnen koken. Kant en klaar of afhaal is dan de keus. Je betaalt er veel voor en het is meestal ongezond.

Wij bij De Vriendenkantine willen daar graag verandering in brengen! Onze mensen steken graag veel tijd en liefde in het maken van gezond eten, zoveel mogelijk gemaakt van kruiden en groenten uit eigen tuin. Omdat we veel werken met vrijwilligers is het nog betaalbaar ook.

Geen verspilling

Goed voedsel dat niet verkocht wordt, geven we weg aan mensen die het niet kunnen betalen.

Onafhankelijkheid

Wij willen ernaartoe groeien dat wij kunnen bestaan zonder donaties of hulp van overheidsgeld.

De Werkplaats Arnhem

De Werkplaats Arnhem is bedacht en gerealiseerd door Anne-Matthijs. Samen met hulp van een hoop vrijwilligers willen we deze plek naar het volgende niveau brengen.

Visie van De Werkplaats

Kinderen en jongeren met een beperking krijgen hier een plek om met 1-op-1-begeleiding zaag- en timmervaardigheden te leren. Hoe jonger ze beginnen, hoe groter de kans op de arbeidsmarkt als ze straks volwassen zijn.

In de tienerfase merken we dat er al snel een behoefte komt om geld te verdienen en willen we de doelgroep graag helpen met een bijbaantje.

Duurzaamheid

We leven tegenwoordig in een samenleving waar het goedkoper is om dingen nieuw te kopen dan dat om wat kapot is te laten repareren. Deze trend willen wij in De Werkplaats tegen gaan met de volgende initiatieven:

Cycle station Hier kan de doelgroep onder begeleiding van vrijwilligers fietsen repareren en opknappen tegen een kleine vergoeding.

Renewed energy Wij verzamelen oude laptop en E-bike accu’s en hergebruiken de nog goede onderdelen hieruit om powerbanks te maken. Op een verantwoorde manier worden de li-ion cellen uit oude laptop en e-bike accu’s verwijderd. We testen de li-ion cellen en gebruiken de nog goede cellen om zelf powerbanks te maken.

Sponsoren

Door oproepen te doen op kanalen zoals Marktplaats hebben door de jaren heen al veel gereedschap en bruikbare materialen gedoneerd gekregen. Een oud-client van Anne-Matthijs die nu bij Bouwmaat werkt heeft een sponserdeal geregeld waar wij hun niet-verkoopbare hout gratis mogen ophalen.