De Werkplaats

De Werkplaats Arnhem is bedacht en gerealiseerd door Anne-Matthijs. Samen met hulp van een hoop vrijwilligers willen we deze plek naar het volgende niveau brengen.

 

Visie van De Werkplaats

Kinderen en jongeren met een beperking krijgen hier een plek om met 1-op-1-begeleiding zaag- en timmervaardigheden te leren. Hoe jonger ze beginnen, hoe groter de kans op de arbeidsmarkt als ze straks volwassen zijn.

In de tienerfase merken we dat er al snel een behoefte komt om geld te verdienen en willen we de doelgroep graag helpen met een bijbaantje.

 

Duurzaamheid

We leven tegenwoordig in een samenleving waar het goedkoper is om dingen nieuw te kopen dan dat om wat kapot is te laten repareren. Deze trend willen wij in De Werkplaats tegen gaan met de volgende initiatieven:

 

Visie van de werkplaats

Hier kan de doelgroep onder begeleiding van vrijwilligers fietsen repareren en opknappen tegen een kleine vergoeding.

 

Cycle Station

Wij verzamelen oude laptop en E-bike accu’s en hergebruiken de nog goede onderdelen hieruit om powerbanks te maken. Op een verantwoorde manier worden de li-ion cellen uit oude laptop en e-bike accu’s verwijderd. We testen de li-ion cellen en gebruiken de nog goede cellen om zelf powerbanks te maken.

 

Sponsoren

Door oproepen te doen op kanalen zoals Marktplaats hebben door de jaren heen al veel gereedschap en bruikbare materialen gedoneerd gekregen. Een oud-client van Anne-Matthijs die nu bij Bouwmaat werkt heeft een sponsordeal geregeld waar wij hun niet-verkoopbare hout gratis mogen ophalen.